55 let na nebi: L 410 slaví výročí

Dnes slavíme jeden z nejvýznamnějších milníků v historii naší společnosti - 55 let od prvního vzletu našeho legendárního letounu L 410. Za tu dobu jsme propojili lidi a sny ve více než 60 zemích po celém světě.

V Kunovicích jsme vyrobili 1243 těchto krásných strojů a stovky jich stále létají nad Evropou, Asií i Afrikou. Tento okamžik neznamená jen ohlédnutí za minulými úspěchy, ale především pohled vpřed do budoucnosti leteckého průmyslu nejen v Kunovicích. Od prvního záletu, který trval 45 minut, letoun inovujeme a stále letíme vpřed!

Během 55 let existence si L 410 vybudovala nepřehlédnutelné místo na obloze. Za tímto úspěchem stojí generace odborníků a pracovníků továrny, kteří letoun vytvořili a zdokonalili do jeho současné podoby. Jeho unikátní schopnost vzletu a přistání na krátkých nezpevněných drahách a nízké náklady na provoz a údržbu z něj činí nenahraditelný stroj pro přepravu v náročných terénech.

L 410 vyniká odolností a bezpečností, což potvrzují nejen statistiky, ale i důvěra zákazníků. Jeho prostornost a variabilita vybavení přináší flexibilitu pro různé druhy využití, od dopravy až po humanitární mise.

Každá L 410 vyžaduje mnoho hodin práce našich skvělých zaměstnanců, a za to jim patří obrovský dík. Děkujeme také našim zákazníkům, partnerům a fanouškům. Vaše podpora, pomoc a nasazení udržují čtyřistadesítku na nebi!

Přejeme L 410 mnoho dalších úspěšných letů a nekonečných cest po obloze!