„Ženy v letectví“ se setkaly v Aircraft Industries

Klub Ženy v letectví je dobrovolné sdružení žen, které spojuje vášeň pro letectví. Tento klub byl založen zástupkyněmi Letiště Praha, Řízení letového provozu a Czech Aviation Training Centre. Dnes sdružuje členky z různých firem v oboru, včetně ČSA, Smartwings, Honeywell a také našich kolegyň z Aircraft Industries.

„Ženy v letectví“ pravidelně pořádají zajímavé akce, které jim umožňují nahlédnout do zákulisí leteckého průmyslu. Tyto akce zahrnují prohlídky letišť, řízení letového provozu, letecké výroby či výcviku posádek. Cílem je nejen výměna zkušeností, ale do budoucna také podpora dívek ve studiu technických oborů souvisejících s letectvím.

Poslední setkání „Žen v letectví“ proběhlo 25. června v areálu společnosti Aircraft Industries v Kunovicích. Během této akce měly ženy možnost nahlédnout do výroby legendárních letadel L 410 při exkurzi, užít si vyhlídkové lety nad malebnou krajinou Slovácka a navštívit Letecké muzeum v Kunovicích.

Setkání nadšených žen v srdci Slovácka mělo velký úspěch. Kromě zákulisí leteckého průmyslu jsme také nahlédli do tajů kultury na Slovácku. Již nyní se těšíme na další podobné příležitosti!